6 Ekim 2010 Çarşamba

Tenis Kortu Çeşitleri


Kil kortları
Ana madde: Kil kort
Kil kortlar ezilmiş şeyl, taş veya tuğladan yapılmıştır. Kırmızı kil yavaş [açıklama belirtilmeli] yeşil, Har-Tru, "Kuzey Amerika" kil daha. Fransa Açık, her yıl diğer üç Grand Slam turnuvası aksine, kil kortlar kullanır.
Kil kortlar topu yavaşlatmak ve çim kortu ya da sabit kortları ile karşılaştırıldığında yüksek bir sıçrama [kaynak belirtilmeli] üretirler. kil kortler bu nedenle yavaşlama ve yüksek bir sıçrama yaratarak, daha fazla kapmak ve ne zaman topun yatay bir seyir karşı bastırıyor daha sürtünme var topun topraklarda sahip olmasıdır. Bu nedenle, toprak kort büyük bir kısmını avantajı sabit hizmet-tabanlı oyuncular yüzeyde hakim için yapar, hizmet götürür. Kil kortler, ancak tenis kortu diğer tür daha inşa etmek için ucuz bir kil yüzey bakım maliyetleri sabit kortlerin daha yüksektir. Kil kortler düzlük korumak için haddelenmiş gerekir. Kil su içeriği dengeli olmalıdır; yeşil kortler genellikle kortler eğimli [kaynak belirtilmeli] izin gerektirir su akıntısı.
Kil kortlerin daha Avrupa ve Latin Amerika'da Kuzey Amerika'da daha sık görülür ve ağır temel oyuncular lehine eğilimindedir.

Çim kortu 
Ana madde: Grass kort 
Çim kortu (Halı, ancak daha hızlıdır öncelikle sadece kişisel kortler için kullanılır) yaygın kullanılan kortlerin hızlı türüdür. Onlar bir ek değişken ekler çok sert dolu toprak üzerinde yetişen ot gibidir: sekerek çim ne kadar sağlıklı olduğunu, bu biçilmiş ve aşınma olmuştur en son ne zaman son oyun gözyaşı bağlıdır. Puan hızlı, düşük sıçramalar mitingler kısa tutmak nerede genellikle çok hızlı, ve diğer yüzeylerde daha önemli bir rol oynar hizmet vermektedir. Çim kortu lehine eğilimindedir hizmet-ve-kadınlar arasında erkekler arasında John McEnroe ve Stefan Edberg ve Martina Navratilova ve Jana Novotna gibi voleybolu tenisçiler. Newport, RI, of Fame Uluslararası Tenis Hall çim kortu ağırlıyor. Yüzey slayt ve düşük sıçrama ve böylece oyuncular hızlı top ulaşmak gerekir topu neden daha az sert ve sert kortlerin daha kaygan. Hizmet-ve-voleybolu oyuncular az zaman rakiplerinin ulaşmak için bırakarak, topu (genellikle bir dilim çimenlerin üzerinde etkinliği nedeniyle hizmet) hizmet veren ve daha sonra hizmet dönüşü kesmeye net çalıştırarak yüzey yararlanmak düşük, hızlı hareket eden top zıplatma. Oyuncular genellikle gücünü artırmak ve topu öncesi ve topu yere vurur sonra daha hızlı gitmesini sağlayacak düz çekim çarptı. 
Ancak, Wimbledon, en ünlü çim turnuva olarak son 2001 olarak çim kortu yavaşlamıştır. Oyuncular Wimbledon kortleri sıçrayan, ağır, yavaş ve yüksek olmak olduğunu söyledi. [3] 2001 yılında Wimbledon organizatörleri ek olarak% 100 yıllık çavdar için çim değişmişti hem sağlayan bir sert ve yoğun toprağa değişen topa daha yüksek sıçrama. Çim uzmanı Tim Henman belirterek, 2002 yılında bu değişiklik karşı konuşmak için "Ne yeryüzünde burada neler oluyor? Ben bir çim kortta yaşıyorum ve ben bu yıl oynadım yavaş kortnin". Sonucunda [4] gibi, ve hizmet Wimbledon nadir olmuştur volleying ve Roger Federer, Rafael Nadal, Venus Williams ve Serena Williams gibi baskın baseliners en son şampiyonluğu var. 
Çim kortu, en sık tenis yüzeyler arasında bir zamanlar vardı ama artık nadir yüksek bakım maliyetleri nedeniyle, bunlar, genellikle biçilmiş sulanan olması gerektiği gibi ve sert kort dışında yağmur sonra kuruması için daha uzun bir zaman alabilir. becerilerini en çim kortta avantajlı daha kapsamlı bir tartışma için, çim kort uzman bkz.


Sert kortleri
Şehir Singapur Rooftop Tenis Kortları
Sert kortu (genellikle asfalt yapılmış) hızlı sert oyuncular hafif bir avantajı var tenis kortu, çok hızlı türleridir. Sert kortler hızı değişebilir; onlar çim kortu kadar hızlı daha hızlı kil ama değildir. kum miktarına bağlı olarak boya topu büyük ölçüde değişebilir yavaşlatır miktar ekledi. Bu kortler, en oyun stilleri için eşit olarak kabul edilir [5]. Avustralya Açık sentetik sert kortta oynanan iken ABD Açık, akrilik sert zemin üzerinde oynanır. sentetik bir sert zemin ve gerçek bir sert zemin yüzey arasındaki temel fark sertlik düzeyidir. top bu yüzey diğer tüm yüzeyleri daha hızlı zıplama zaman üst boya çok kum yoksa. top boya kullanılan kum ve kum boyutu miktarı da hızını belirler - Daha fazla kum oyun hızı yavaş olacaktır az hız ve geniş kum parçacıkları demektir. sürtünme miktarı da değişmiş olabilir daha fazla sürtünme topspine büyütülmüş bir toprak kort etkisi üretecek. Ekstra tutuş ve sürtünme ve top sürme etkisi direneceğini direnç onun dönme değiştirmek için topu zorlayacaktır. yüzey tarafından sağlanan ekstra tutuş ve oyuncunun hareketi karşı koyabilir yaralanmalara neden olabilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder