4 Ekim 2010 Pazartesi

Amerikan Futbolu Kuralları

futbol olarak Amerika Birleşik Devletleri bilinen Amerikan futbolu, on iki takım arasında oynanan bir spordur. Oyunun amacı rakip takımın end zone içine topu ilerleterek puan etmektir. Top ile koşu veya bir takım arkadaşı onu atarak gelişmiş olabilir. Puan rakibin kalesine mesaj yoluyla topu tekmeleme ya da kendi sonuna bölgesinde karşıt bir top taşıyıcı mücadele, o kale çizgisi üzerinden atılan bir pas alıcı, rakibin kale çizgisi üzerinden topu taşıyarak gol olabilir.
Amerikan futbolu yakından oniki yerine alan ve yerine sadece üç daha bulundurma başına dört çıkışlar ödenek on bir oyuncu özellikle varlığında [1], Kanadalı futbol ama kuralları ve saha yapılandırma bazı farklılıklar ile ilgili . daha hücumda çıkışlar sonuç sayıda Kanadalı oyun daha Amerikan futbolunda acele.
Amerika Birleşik Devletleri'nde, büyük formlar aslında benzer ama özellik biraz farklı kurallar lise futbol, üniversite futbol ve profesyonel futbol vardır. [2]

Lise futbol Devlet Lisesi Dernekleri Milli Federasyonu tarafından ABD'de yönetilir. National Collegiate Athletic Association ve Üniversitelerarası Atletizm Milli Derneği: Üniversite futbol iki organları tarafından ABD'de yönetilir. profesyonel futbol için büyük lig Ulusal Futbol Ligi olduğunu. Yıllar içinde, 1980'lerde 1960'larda 1940'larda bütün Amerika Futbol Konferansı, Amerikan Futbol Ligi, Türkiye Futbol Ligi, ve şu anda aktif Amerika Futbol Ligi dahil olmak üzere diğer önemli profesyonel futbol ligleri, olmuştur.
Spor, aynı zamanda Amerika Birleşik Devletleri dışında oynanır. Ulusal ve üniversite ligleri var İngiltere, Almanya, İtalya, [3] İsviçre, [4] Finlandiya, İsveç, [5] Japonya, Meksika, İsrail, [6] İspanya, Avusturya, [7] ve bazı Avrupa başka, Amerika, Asya ve Pasifik ülkeleri. Amerikan Futbol Federasyonu beş kıtada spor için uluslararası bir yönetim organı olarak görev yapar [8], ancak örgütün biraz yukarıda belirtilen kurum ve lig göre ABD'de ayakta vardır.
l

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder