17 Ekim 2010 Pazar

Hentbol Kuralları

Temel Hentbol oyunun kurallarını aşağıdaki yazıda ayrıntılı olarak bulabilirsiniz.

Bir takım oyunu iki takım arasında oynanır. Devresi iki 30 dakikalık hentbol oluşur.Takımın Defans, saldırgan takım eserler yaklaştırmamaya kaleleri önünde ceza sahası. uzakta yasaktır.Savunm sırasında oyuncuların içine ceza alanı dışında kaleci D-şekilli 6 m, savunma oyuncularından bir ölçüde rakip oyuncu temas edebilir. oyun ceza Aşırı faul dışında bir iki dakikalık görüşmelerde oyuncu ve oyuncu yerine ceza sahasına giremezsiniz oyuncu ile cezalandırılır. Yerine oyuncu veya ceza girebilirsiniz başka bir oyuncunun biten.



Hentbol mahkeme 40 metre ve 20 metre genişliğinde dikdörtgen şeklinde bir alan uzun. uzaktan kaleyi 9 cm faul sayılır ceza ceza alanında kesik çizgilerle belirlenmiştir.Kalenin Penaltı atışları karşısında 7 m doludur. O da kaleci de dahil olmak üzere 12 oyuncu, 2 çıkışları ile, atışlara denir.Her 7 m 10 saha saha takım oyuncusu yendi. maç, bir takımın 6 'sı oyuncu, biri kaleci, başlar oyun alanı içinde yedi oyuncu bulunuyor.Otururur kenarında 5 yedek oyuncu. Oyuncu kadar aralarında kesit çizgisi tarafından belirlenen süre içinde oyunu istedikleri herhangi bir zamanda değiştirilebilir. Amaç oyunda, rakibin kalesine almak attı.



Kurallar bir oyuncu rakibin kalesine sokabilirse içinde topu bu "gol" olarak kabul edilir atarsa. Ekipleri, birbirlerinin kalelerine onlar gole çevirirdi çalışırken topu atmak, kalelelerini ile savunma olmaması için hedefleri kendi korurlar. Top yandan ancak oyuncuların sadece oynanır kaleci vücudu tamamen kale korumak. Bir oyuncu 3 saniyeden fazla elinde top ve top atabilir sadece 3 adım tutabilirsiniz. Takım iki devre sonunda en çok gol kazanan kaydedildi. gol sayısı eşit beraberlikle biterse maç var.Kazanmak 2 puan, alınan beraberlik 1 puan, yenilgiyi değil noktası.



Oyun hava atışı ve topa çelindikten yere 3 metre mesafede olması gereken tutar atışı sonra basketbol oyuncusu gibi başlar. Defans yapan takım, ceza sahası önünde saldırıya takım yaklaştırmamaya kalelerine çalışır. erkek ve kadın yarışmalara 58-60 cm çapı, top 425 erkek ve 325-400 gram geçmemelidir ağırlık dir.Topun kadın 475 gr ile 54-56 iken. Sürüş sırasında oyuncular, topu iki kez tutabilirsiniz üç saniye içinde topu ve üç maksimum tuttuktan sonra da kaldırmak zorunda adım olabilir. Oyun iki hakem olarak yönetilmektedir.

HENTBOL TEMEL TEKNİK BECERİLER



Hentbol temel teknik becerilerini öğrenmek, karmaşık ve zordur. top, pas ve salya atmak için topu, herkesin çocukluğundan beri onun temel egzersizleri kolaylıkla yakalamak için. Sürekli ve öğrenmek ve bu atlamak için paralel gibi teknik becerileri, dayanıklılık, sürat, beceri, esneklik, motor özellikleri, temelinde hentbol oynamak bilinçli çabalar kazanılabilir. motor özellikleri kazanılması, organizmanın güçlendirilmesi, duruş bozukluklarının önlenmesi, kolektif düşünce ve alışkanlıkları geliştirme birlikte hareket etme, hentbol spor en uygun türlerinden biridir.
TOP VE Passing HOLD

temel teknik beceriler, top taşıma ve paslaşmayla hentbol ile başlatır. oyunun gelişimi de bu becerileri edinme bağlıdır çünkü. Kuralı gereği, iki el ve el-pass atabilmeli ile topu tutmak gerekir.



TEMEL PAS (PAS ELÜSTÜ)

Henbolun korozyonun en önemli formu güvenle yapılabilir. iki eli ile bu paslaşmada top neredeyse düzeyde omuz vardır. top atış eline parmak anlaşılması alınır. Bu durumda, bir taraftan bükülüdür dirsekler geri 90 derece vurdu. Sağ elini oyuncunun sol ayağı yere destek ileri alınır. Ağırlık arka bacak. Vücudun yöne gidiyor top çekim sırasında sağ ayak öne hareket ettirerek elle topu taşıyarak kaldırılır. topu Atış el tarafından takip edilir. Temel atış destek bacak veya ayak desteği olmadan yapılabilir.





Bilek PAS

düzenlenen iki elimle Bel-yüksek top. omuz uyum dizi Feet. Topu bir adım yönde alınacak atılır. hedef göstermek için dirsek kaldırıldı. Top pas pençe parmakları tarafından alınacak. Gerginleştirilerek dirsek, bilek topu pas itilir. Tutan kol ve bilek doğrultusunda devam topu takip eder.



TOP TUTMA

top tutma ve dört temel ilkesi vardır. Ilk iki eli açık olmalı ve sonraki yöne geçmektedir.Ikinci, topu takip etmek. Üçüncüsü, kollar gergin durum ve topu, kollar, dirsekler hafifçe eğildi ve top tutma durumu yumuşatma karşılamaktadır. Dördüncü ilke, topu yakalama, hızlı ya da, aldatma top sürme, pas, çekim yapılmalıdır. Temelde, daha sonra geri düşük ve belaltı tutuş olmak üzere iki türlü tutuş vardır.



TOP SÜRME (DRIBLING)

Neredeyse basketbol, hentbol salya iki farkı aynıdır. İlk fark, öncesi ve top sürme üç adım atılabilir hentbol sonra. Ikinci, topu uzun topu olmalıdır.Top ile açık elle temas sürücü karar verdiğimde, topu açık bir el yer alır. Top yaklaşık 90 derece dirsek ve gerginleşir el bend kalıcı. Parmak doğrudan temas topu. baş yukarıda olmalı.



SUT

Hentbol saldırı puanı sonuçlar hareket haline getirerek, vurdu. Hentbolda atış dört temel türü vardır. Bu temel atış, jump çekim, kanat çekim (bükülmüş şut beri) ve şut'tur düştü. her devletin ve kullanım zamanına göre farklı avantajları ve teknikleri vardır.



TEMEL SUT

Bu vuruşu tamamen elüstü şekli (temel) pas olarak olmasıdır. parmak elinde top atış anlama. Bu durumda, bir taraftan bükülüdür dirsekler geri 90 derece vurdu. Sağ elini oyuncunun sol ayağı yere destek ileri alınır. Ağırlık arka bacak. Vücudun yöne gidiyor top çekim sırasında sağ ayak öne hareket ettirerek elle topu taşıyarak kaldırılır. Yangın sağ omuz döner arkadan vurdu. topu Atış el tarafından takip edilir.





SUT sıçrayarak

Çalışan üç adım kullanılır. elini son kesi yerinden ters ayak Çekim. Shot elini geri çekti. vücudun önünde Diğer destek kolu hafifçe getirilir. şut omuzuda şut hakkı elde aynı anda geriye Destek kol döndü. Yangın kol ileri etirilerek topu imha gibi hareketli, kamçı. destek ayağı yere konur ise Gövde ve takip atış yönünde giden topu kolu.



TELLİ BERİ ATIŞ (Kanat süt)

Genellikle bu atış, kale defans kapatır, en etkili yolu kullanabilirsiniz hücum oyuncusu bir vuruş şeklidir. Bu atış genellikle kanat konumlarını, diğer kanat adıda süt kullanılır.sağ elle oyuncu için, savunma oyuncunun sağ gibi atar gibi, vücudunun ayak sol tarafında virajlarda dinlenirken. Topu iyice başka el tarafından kaldırıldı kolunun açısından çekim başın arkasında kol, bükülmüş.



Düşen ATIŞ

Genellikle aşağı atış ve öne iki şekilde yapılabilir beri. Düşme formu ileri, çekim, oyuncu, başlangıçta hafifçe açık bacaklar, diz ve kalça eğildi olarak aldı. Oyuncu hemen, geri, ileri omuz diz ve kalça getirmek ve aşağı doğru hareket atış makbuz ile başlayan ile. Bu arada, vücudun ön tarafında üst tutulur. yukarıya doğru bir düşüş gerginleştirilir sırasında vücudun üst kısmı. Bu çok hızlı germe olmaktır kaldırılır ve güçlü bir el olarak omuuzn şeklinde topun hareketi savurma, ileri koluna vurdu. Diğer taraftan, omuz çekim yuvarlanmayla dokunmasıyla veya bittiği üzerine düşme hareketi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder